Opleiding jaartraject persoonlijk, professioneel leiderschap, coaching en vaardigheden

Apr01

Persoonlijk, professioneel leiderschap, coaching en vaardigheden 2022-2023

Een persoonlijk leiderschapstraject voor de (jeugd)zorgprofessionals (Hbo-werk- en denkniveau)

Schrijf je in!

De opleiding

Als de leidinggevende ver van de werkvloer staat en dus ook van de hulp die men aan de (jeugd)zorgprofessionals kan bieden, is het van cruciaal belang dat de (jeugd)zorgprofessional zelf op efficiënte wijze kan reflecteren. Zo kan de kwaliteit van de zorg gewaarborgd worden. Belangrijk daarbij is dat functies, rollen en competenties duidelijk zijn. Dit geeft niet alleen helderheid, maar ook inzicht in de mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. De jaaropleiding, persoonlijk, professioneel leiderschap, coaching en vaardigheden is gericht op het coachende werkveld van hbo-jeugdzorgprofessional. Strategie, speciale projecten, visie, missie en doelstellingen van de organisatie, samenleving en het werkveld zijn in dit jaartraject geïmplementeerd.

Dit ga je leren

  • Je bent je bewust van je eigen talenten en ontwikkelpunten. Je kunt aantonen dat je jouw talenten bewust kunt inzetten in jouw beroepspraktijk. Je merkt dat jij, als gevolg daarvan, jouw potentieel vergroot. 
  • Door reflectie toon je aan dat jij je bewust bent van je eigen handelen en het effect daarvan op anderen binnen de organisatie.
  • Je kunt aantonen dat jij je eigen persoonlijke ontwikkeling vormgeeft en bijstelt waar nodig of gewenst. 
  • Je laat zien dat je in staat bent verschillende leiderschapsstijlen toe te passen als de situatie daarom vraagt. 
  • Je bent in staat anderen te helpen met het bedenken van een oplossing voor een werkprobleem. Dit doe je door coachmethodieken toe te passen en een coachende gesprekshouding aan te nemen. 
  • Je kunt bewust technieken inzetten om goed te luisteren naar de ander. Je bezit vaardigheden om ondersteunende vragen te stellen.
  • Je zet bewust technieken in om een diepere laag te bereiken, om achter het verhaal de behoefte te horen, dus wat de ander nodig heeft.
  • Je zet bewust technieken in om jezelf goed te kunnen presenteren. Je kunt duidelijk maken wat je wilt vertellen of laten zien, afgestemd op de groep, het team of de organisatie.

Incompany

Heb jij een team of meerdere collega’s die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen? Wij bieden deze opleiding ook aan als incompany jaartraject. Samen met jou onderzoeken we jullie behoeften en vraagstukken die er zijn en organiseren we de opleiding op maat binnen jouw organisatie of team. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Schrijf je in!

Startmoment:
Oktober 2022

Laatste inschrijfmoment:
Augustus 2022

Duur:
14 maanden, de assessments vinden plaats in september en oktober 2023

Studieuren:
93 uur

Certificering:
Ja, na het behalen van de assessments ontvang je een certificaat (HBO niveau) inclusief bewijsmateriaal en cijferlijst

Investering:

€4195,-

Trainingsdata:
1e trainingsdag: 18 oktober 09.30 – 16.30
2e trainingsdag: 26 januari 09.30 – 16.30
1e Intervisie: 8 december. 09.00 – 12.00 of 13.00 – 16.00
2e Intervisie: 9 maart. 09.00 – 12.00 of 13.00 – 16.00
3e Intervisie: 8 juni. 09.00 – 12.00 of 13.00 – 16.00

 

Download brochure

Onze Experts, Trainers en Coaches

Tijdens de opleiding kom je meerdere experts van Innervida tegen. Waaronder coaches, trainers, intervisies en assessoren. Elk met hun eigen expertise en ervaring in dit traject en de zorgorganisatie.

Tatiana van Rijswijk

Auteur, Psychosociaal Registertherapeut RTAG®,  Int gecert. (NLP) trainer, executive coach, assessor, supervisor ACT geaccrediteerd,HBM, MPA, Insights & TMA geaccrediteerd, Circulair leiderschap expert en Deep democracy facilitator.  

Lees meer

Diana Ewouds

Teamtrainer, systemisch en progressie coach, Jeugdzorg specialist

Lees meer

Bianca Spits

Proceswork en Circulair Leiderschap Trainer, Equine assisted coach, executive systemisch en Jungiaans coach, supervisor, loopbaanbegeleidings expert (NOLOC gecertificeerd) en geaccrediteerd ACT Actor

Lees meer

Dick Zirkzee

Psychosociaal therapeut, coach,  assessor, circulair leiderschap trainer, executive coach, intervisor, supervisor en ACT geaccrediteerd actor  

Lees meer

Michael Meesters

Trainer, coach, trainingsacteur en 'sparringpartner' voor deelnemers in de ontwikkeltrajecten.

Lees meer

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404