Probleem

Een teamleider is vastgelopen in haar rol en taken. Alles moet in haar idee supergoed gedaan moeten volgens een strak protocol, plan en doel. De teamleider heeft haar emoties niet in de hand en is regelmatig van slag op de werkvloer als dingen anders lopen dan dat zij in haar hoofd heeft. Niet alleen op de werkvloer uit zich dat in o.a. boosheid, kortaf zijn maar ook heeft de teamleider problemen privé daardoor. De situatie is zorgelijk omdat langdurig verzuim de enige oplossing lijkt om de teamleider weer in haar kracht te krijgen.

Vraag

De vraag van de organisatie aan Innervida is om een onderzoek te starten naar de talenten, competenties en kwaliteiten van de medewerker. Zit deze medewerker wel op haar plek, past de context van het werk nog wel bij de medewerker en wat is er dan nodig om de medewerker duurzaam weer aan het werk te krijgen. Een ander onderdeel is het onderzoek naar persoonlijke thema’s van de medewerker die ogenschijnlijk ook te maken met de verstoorde werksituatie. Het doel van de organisatie is om de altijd hard werkende medewerker te behouden binnen de organisatie dus kan er een ook een optie uitkomen om de medewerker om te scholen voor een ander functie binnen de organisatie.

Resultaat

Door een intensief coachingsjaartraject met de ACT persoonlijkheidsanalyse heeft de teamleider geleerd om te herkennen wat haar patronen en thema’s zijn die haar ongecontroleerde emoties veroorzaken. Door de ACT analyse is ze zich bewust geworden waar dat vandaan komt en heeft ze inzicht gekregen in hoe ze dit blijvend kan veranderen. Ook is de teamleider zich bewust van haar talenten en competenties die in haar natuurlijke kracht aanwezig zijn en weet ze wat niet bij haar past en weet hoe ze dit kan delegeren binnen het team. De situatie op de werkvloer met teamleden is blijvend veranderd. Er is mede doordat de teamleider zelfverzekerder is geworden en nu weet hoe grenzen te stellen en duidelijk te zijn een positieve vibe op de werkvloer. Daarnaast is de teamleider begonnen met een opleiding om zo haar carriere op termijn een andere wending te geven.

Wat hebben we gedaan

Human Being Management met ACT®
Executive & Personal Coaching
Bianca Spits

Bianca Spits

Partner, Human Experience expert, trainer, coach, procesbegeleider (NOLOC gecertificeerd) en Equine assisted coach

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Bianca!

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404