Probleem

Een grote ouderenzorgorganisatie had moeite met het werven en behouden van artsen binnen de artsenvakgroep. Er was sprake van een hoge werkdruk, veel verantwoordelijkheid in combinatie met moeilijk opvulbare vacatures. Door de hiërarchische verhoudingen voelden jonge artsen zich niet serieus genomen. De disfunctionele samenwerking in het team zorgde voor ontevredenheid en gevoelens van onveiligheid bij de artsen, inefficiënt werken, fouten en een hoog ziekteverzuim.

Vraag

De vraag aan ons was om zes artsen en de manager behandeldienst een jaar te begeleiden. De doelstellingen waren: een eenduidige werkstijl, zelfreflectie op gang brengen op het gebied van gedrag en handelen. Bewustwording op efficiëntie en persoonlijk leiderschap door circulair leiderschap te beoefenen met het team. Het formuleren van gezamenlijke doelen voor de behandeldienst.

Resultaat

Met interventies als teamassessments, teamcoaching en intervisie zorgden we ervoor dat de samenwerking verbeterde. Vooral tijdens de drie intervisiebijeenkomsten kwamen de artsen erachter hoe moeilijk en belangrijk het is echt naar elkaar te luisteren. We vroegen én kregen persoonlijk leiderschap en dat was niet gemakkelijk. Alle artsen erkenden hun eigen rol en verantwoordelijkheden. Er ontstond een gelijkwaardige relatie. De groepsdynamiek verbeterde en het team werkt nu efficiënter en constructiever samen, waardoor de kwaliteit van de zorg is toegenomen. Het chronisch verzuim is drastisch verminderd. Teamleden spelen beter op elkaar in waardoor iedereen nu meer in zijn kracht staat.

Wat hebben we gedaan

Team analyse en Assessments
Teamoptimalisatie
Teamcoaching
Leiderschapsontwikkeling

Tatiana van Rijswijk

Founder, Directeur-Eigenaar en Human Experience expert

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Tatiana!

“Ik voelde me tijdens dit traject EIN-DE-LIJK gehoord!”

Junior arts

“We zagen onze eigen 'aandoening' en we kregen het medicijn. Hierdoor is het verzuim binnen de groep voorkomen.”

Manager behandeldienst

“Mijn rol als seniorarts omvat veel meer dan ik dacht” Ik ben blij met deze bewustwording.

Senior arts

Vind de aanpak van Tatiana en haar team qua techniek heel erg prettig. Zij weten echt het beste in de mensen naar boven te halen.

MT lid

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404