Vraag

Ziekteverzuim is een parameter hoe het met de mensen in de organisatie gaat. Duurzame inzetbaarheid en een laag verzuim is voor iedereen de droom. Echter soms is dat niet zo. Ten gevolge van langdurig verzuim is voor een aantal medewerkers van een grote VVT-organisatie Innervida gevraagd om een coachingstraject in te zetten om de medewerkers weer duurzaam te kunnen inzetten. Deze medewerkers stonden niet in hun kracht en waren in langdurig verzuim terecht gekomen. De wet Poortwachter voorziet in veel zaken. Echter voor een solide en duurzame re-integratie was er meer nodig.

Uitkomst

Door de inzet van Human Experience Management in een coachingsjaartraject kwamen de medewerkers achter hun natuurlijke kracht en kregen zij inzicht hoe zij als mens zich verhouden tot de organisatie. Ook kregen zij inzicht waardoor ze in het verzuim waren terechtgekomen. De schuldvraag werd losgelaten. De medewerker als mens, stond centraal. Tevens kwamen de medewerkers erachter hoe zij door middel van het inzetten van de Circle of Change ook invloed konden uitoefenen en dat geeft hen de nodige kracht om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven.

Wat hebben we gedaan

Duurzame inzetbaarheid
Executive & Personal Coaching
Loopbaanbegeleiding & Outplacement
Human experience-management

Tatiana van Rijswijk

Founder, Directeur-Eigenaar en Human Experience expert

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Tatiana!

Voorkomen is beter dan genezen

Soms is er sprake van langdurig verzuim of staat een medewerker bijna op omvallen met langdurig verzuim tot gevolg. Wanneer medewerkers in het verzuim terecht komen, is dat voor de medewerker en de organisatie een lastige situatie. Schuldvragen liggen op de loer en re-integratie is veelal gericht op het fysieke deel van het verzuim. We verliezen de context al snel uit het oog. Met Human Experience Management komt de hele mens in beeld en met de Circle of Change leert de mens invloed uit te oefenen op de omgeving. Door coachingsgesprekken waarin je tot inzichten komt hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden, zie je het grotere plaatje en word invloed uitoefenen gemakkelijker. Gelukkige mensen terug na langdurig verzuim, dat is toch wat je wil?

Verzuim is altijd een ding in onze organisatie. Door met Innervida samen te werken werd het niet werken om het verzuim terug te dringen maar juist te werken aan het werkgeluk van mensen waardoor verzuim werd terug gedrongen.

Manager VVT-organisatie

Gelukkige medewerkers op de juiste plek, dat is waar ik blij van wordt maar mijn medewerkers ook. We zijn in gesprek gegaan door middel van de Circulair Leiderschap methode en elkaar beter leren kennen in elkaars behoefte. Daardoor werd er veel duidelijk en helder. We konden makkelijker inspelen in wat er nodig was en dit heeft uiteindelijk geleid tot terugdringen van ziekteverzuim.

Directielid VVT-organisatie

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404