Probleem

Een teamleider is vastgelopen in haar rol en taken. Medewerkers moeten alles doen volgens een strak protocol, plan en doel. De teamleider heeft haar emoties niet in de hand en is regelmatig van slag als dingen anders lopen dan zij in haar hoofd heeft. Niet alleen op de werkvloer uit zich dat in boosheid of kortaf gedrag, ook in haar privésfeer heeft zij daar last van. De situatie is zorgelijk omdat langdurig verzuim de enige oplossing lijkt om haar weer goed te laten functioneren.

Vraag

De vraag van de organisatie is om onderzoek te doen naar de talenten, competenties en kwaliteiten van de teamleider. Zit zij wel op haar plek, past de context van het werk nog wel bij haar en wat is er nodig om haar weer aan het werk te krijgen? Het onderzoek strekt zich uit naar haar persoonlijke thema’s, die ogenschijnlijk ook te maken hebben met de verstoorde werksituatie. Het doel is om de altijd hardwerkende teamleider te behouden voor de organisatie. Maar wellicht in een andere functie.

Resultaat

Door een intensief coachingstraject leerde de teamleider patronen en thema’s herkennen die haar ongecontroleerde emoties veroorzaakten. Ze is zich nu bewust van waar dat vandaan komt en heeft inzicht gekregen in hoe ze dit blijvend kan veranderen. Ook is de teamleider zich door dit traject bewust van haar talenten en competenties en weet zij beter wat wel en niet bij haar past. Ook weet ze nu hoe ze taken beter kan delegeren binnen het team. De situatie op de werkvloer met teamleden is blijvend veranderd. Mede doordat de teamleider zelfverzekerder werd en beter grenzen leerde stellen. Dit alles gaf een positieve vibe op de werkvloer. De teamleider is begonnen met een opleiding om haar carrière op termijn een andere wending te geven.

Wat hebben we gedaan

Executive & Personal Coaching
Human Being Management met ACT®
Leiderschapsontwikkeling
Human experience-management

Tatiana van Rijswijk

Founder, Directeur-Eigenaar en Human Experience expert

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Tatiana!

Doordat ik mijzelf beter ken en mijn rol nog beter kan invullen ben ik de organisatie weer opnieuw gaan waarderen

Teamleider ziekenhuisorganisatie

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404