Probleem

De praktijkmanager is overbelast door een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze heeft gaandeweg veel werk van haar medewerkers overgenomen als dit niet werd gedaan of in haar ogen niet op de juiste manier. Haar functie is daardoor wat onduidelijk geworden. De organisatie is recentelijk gereorganiseerd, waardoor in het team spanningen zijn. De praktijkmanager neemt meer verantwoordelijkheden dan bij haar functie horen. Dit zorgt voor weerstand in het team.

Vraag

De concrete vraag van de praktijkmanager was: ‘Hoe verlaag ik mijn werkstress en krijg ik weer plezier in mijn werk?’ De vraag van de organisatie was: ‘Zorg dat de praktijkmanager weer in haar kracht komt en doet wat de functie van haar vraagt.’

Resultaat

Door het coachingsjaartraject kon de praktijkmanager de verantwoordelijkheden die niet bij haar hoorden, uiteindelijk overlaten aan de teamleden. De praktijkmanager leerde om te delegeren en communicatieve interventies in te zetten waardoor de teamleden zich opnieuw verantwoordelijkheid voelden voor hun eigen functie en handelen. De communicatie verbeterde sterk doordat de praktijkmanager nu meer vragen stelt en eerst onderzoekt, alvorens in actie te komen. Ze is zich door verschillende interventies waaronder Human Experience Management en Circulair Leiderschap bewust geworden van haar kracht en hoe ze op een positieve wijze invloed kan uitoefenen op het team. Dit was niet alleen een positief resultaat voor haar teamleden, maar ook voor haar direct leidinggevende, die ze nu bij tijd en wijle voorziet van constructieve feedback.

Wat hebben we gedaan

Executive & Personal Coaching
Human experience-management
Circulair Leiderschap
Dick Zirkzee

Dick Zirkzee

Partner, Human Experience coach, trainer en procesbegeleider

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Dick!

“Ik ging voor het eerst zonder stress op vakantie en ik heb weer plezier in mijn werk”

Praktijkmanager

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404