Probleem

Het kantoor wil zijn online dienstverlening flink uitbreiden. Deze vernieuwing moet het kantoor daarnaast onder de aandacht brengen van personen en organisaties die grond willen verkopen. Het is noodzakelijk om dit project goed te begeleiden. Van een veelbelovende potentiële kandidaat, een junior rentmeester, is nog niet helemaal duidelijk of hij deze extra taken en verantwoordelijkheden goed kan vervullen binnen de organisatie.

Vraag

De vraag was of wij konden onderzoeken of de junior rentmeester de drijfveren, competenties en talenten had om deze functie met succes en plezier te vervullen.

Resultaat

Na een analyse van het huidige en toekomstige functieprofiel en het vaststellen van een normprofiel, hebben we een ACT-analyse ingezet. De conclusie was dat de medewerker niet volledig matchte met het gewenste profiel. We hebben met de leidinggevende en de medewerker bekeken wat er qua ontwikkeling wel en niet mogelijk was. Er vond een coachingstraject plaats, waarbij de ACT-analyse een onderdeel was. Voor de onderdelen die de medewerker niet goed kon ontwikkelen, bekeken we wie dit binnen de organisatie wel kon oppakken. Een managementassistente bleek hier qua competenties goed op te matchen. Zij vond dit ook heel leuk en het verrijkte haar functie. De junior rentmeester kon de functie met de daarbij horende competenties op deze manier wel uitvoeren en werd zo de beste versie van zichzelf.

Wat hebben we gedaan

Gelukkige mensen in succesvolle organisaties met HBM
Executive & Personal Coaching
Team analyse en Assessments
Bianca Spits

Bianca Spits

Partner, Human Experience expert, trainer, coach, procesbegeleider (NOLOC gecertificeerd) en Equine assisted coach

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Bianca!

Hoe mooi is het dat ik dit traject mocht volgen van mijn werkgever? Daardoor kom ik nog beter tot mijn recht in mijn rol en functie.

Junior rentmeester

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404