Thomas-Killman instrument (TKI)

De TKI is gebaseerd op een wereldwijd erkend en veel gebruikt model voor beïnvloedingsstijlen en conflictoplossing

Wat is het Thomas-Killman instrument (TKI)?

Het model wat de basis vormt voor de TKI beschrijft hoe iemand zich waarschijnlijk zal gedragen tijdens een conflict aan de hand van twee dimensies: assertiviteit en bereidwilligheid. Op basis van de positie op beide dimensies kan de conflicthanteringstijl van een individu worden bepaald. Daarnaast wordt bij de TKI uitgelegd hoe en wanneer de vijf conflicthanteringstijlen het beste kunnen worden ingezet en er invloed uitgeoefend kan worden. Er zit vaak een verschil tussen de voorkeurstijl en de meest effectieve stijl om een conflict te benaderen. Het inzicht dat men krijgt bij de TKI helpt individuen en teams om meer ruimte voor onderhandeling te creëren en bewust na te denken over alternatieve manieren om het gezamenlijke doel te bereiken.

Wat kan het Thomas-Killman instrument (TKI) voor jou betekenen?

Het Thomas-Killman instrument (TKI) helpt om vast te stellen hoe iemand bij voorkeur met conflicten omgaat. Daarnaast wordt duidelijk hoe de vijf verschillende conflicthanteringstijlen de uitkomst van een conflictsituatie beïnvloeden, zowel in termen van relatie als resultaat.

Met dit eenvoudig, maar inzichtelijk model van de TKI worden conflicten bespreekbaar, individuele beïnvloedingsstijlen onderzocht en de onderhandelingspositie versterkt. Het hanteren van de juiste stijl in de juiste situatie leidt tot een grotere effectiviteit van persoonlijk handelen binnen vele situaties.

Tatiana van Rijswijk

Founder, Directeur-Eigenaar en Human Experience expert

Meer weten over TKI of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Tatiana!

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404