Equine Assisted Coaching

Equine assisted coaching betekent letterlijk: door paarden geassisteerde coaching. In de volksmond ook wel gewoon paardencoaching genoemd. Het is een oplossingsgerichte en ervaringsgerichte coachingsmethodiek.

Wat

Paarden zijn experts in het spiegelen van emoties, voelen de energie en lichaamshouding van mensen feilloos aan. Door te werken met de feedback van het paard krijgt de coachee inzicht in zijn eigen soms onbewuste gedrag. De trainer ‘leest’ en ‘vertaalt’ het gedrag van het paard voor de coachee. Daarop reflecteren zij samen en dit levert inzichten en praktische handvatten op waarmee de coachee verder kan.

Hoe

Voor de coachingsessies vindt een gesprek plaats tussen coach en coachee over de hulpvraag en coachingsdoelen van de sessies. De sessies zelf vinden plaats op een manege in de paardenbak, of afgezette buitenruimte waarbij de coachee een (passende) opdracht krijgt die hij of zij met het paard of paarden uitvoert. De coachee zoekt samen met de coach een paard uit waarmee zij gaan werken. Het is dus vooral een ervaringsgericht proces. Het doel is bewustwording creëeren en inzichten krijgen in de coachingsvraag en de onderliggende doelstellingen.

Waarom

Een paard reageert op wat hij voelt van de mens bij hem. Hij kijkt door alle maskers heen en voelt verlangens en weerstand aan van de coachee. Een paard past zijn gedrag hierop aan en confronteert de coachee op een prettige wijze met wat hij of zij doet. Werken met paarden, die geen woorden nodig hebben om gedrag en gevoelens te spiegelen, is daarom een unieke ervaring. Het proces zorgt voor directe zelfreflectie en bewustwording. De coachee kan met het paard ander gedrag uitproberen en onderzoeken wat dit oplevert. De coachee anticipeert op acties om doelstellingen in het coachingstraject te behalen.

Voor wie?

Equine assist coaching zetten we in bij een coachings- of teamtraject. Het werkt ondersteunend en is geschikt voor mensen of teams die net even inzicht en bewustwording willen krijgen door de spiegel van het paard. Samen met de Innervida expert bepaal je of een Equine assist sessie onderdeel wordt van je coachingstraject en wanneer dit in het traject het beste past. Varierend van de vraag implementeren wij de paardencoaching in het traject. De tijdsduur voor jou of je team bepalen we samen.
Ervaring met paarden is niet nodig. Je staat naast het paard en zit er niet op. Bianca Spits onze Equine Assist coach begeleid je op een passende wijze in je proces of het proces van je team.

Bianca Spits

Partner, Human Experience expert, trainer, coach, procesbegeleider (NOLOC gecertificeerd) en Equine assisted coach

Meer weten over dit equine assisted coaching of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Bianca!

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404