Het probleem

Anton is een oud-marinier die zich bezighoudt met het ondersteunen en in beweging zetten van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Hij loopt al langere tijd tegen een terugkerend patroon aan. Tijdens een samenwerking heeft hij regelmatig het gevoel het contact met de ander te verliezen. Hij heeft hier al een aantal coachgesprekken met zijn collega over gehad en kreeg het advies een coachsessie met de paarden te doen.

De vraag

Anton zocht een manier hoe hij het paard met zich mee kon krijgen, zoals hij ook zijn cliënten in beweging wil krijgen. Na enkele pogingen lukte het hem om samen met het paard een deel van de tevoren uitgezette route te doorlopen. Bij een bepaald punt stopte het paard. En hoe vaak Anton het ook bleef proberen, het paard bleef op hetzelfde punt stilstaan en weigerde nog een stap te zetten.

Het resultaat

Na afloop van de sessie vroeg de coach of Anton dit patroon herkende uit zijn dagelijkse praktijk. Dat was zo. In zijn doelgerichtheid was hij altijd bezig met het behalen van het eindresultaat, maar dit was vooral zijn eigen einddoel en niet dat van zijn cliënten. Het paard liet Anton dit zonder woorden inzien en inzicht en bewustwording kreeg Anton cadeau.

Wat hebben we gedaan

Equine Assisted Coaching
Bianca Spits

Bianca Spits

Partner, Human Experience expert, trainer, coach, procesbegeleider (NOLOC gecertificeerd) en Equine assisted coach

Meer weten over dit opleidingsjaartraject of wat we voor jou en je organisatie kunnen betekenen?

Vraag het Bianca!

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404