heather plett
Artikel

Workshop Holding Space – Heather Plett

Jurriaan van Rijswijk 5 november 2019

Workshop Holding Space
Heather Plett – 24 Januari 2020

In 2015 volgde Tatiana de masterclass “The Circle Way” op Whidbey Island in Amerika. Heather Plett was een van de andere deelnemers in deze unieke groep. Beide dames zijn ambassadeurs van The Circle Way (in Nederland Circulair Leiderschap) en vinden ze elkaar in de filosofie van Holding Space en het oordeelloos werken met en voor mensen.

Twee vrouwen, een gezamenlijke zienswijze en een doelgerichte missie…De wereld een stuk beter maken met een andere wijze van in contact zijn met jezelf en met anderen.

Wij hebben de unieke kans gekregen om Heather Plett te verwelkomen in Nederland. Heather neemt ons 24 januari 2020 mee in haar filosofie van Holding Space. Een unieke workshop omdat normaal gesproken haar programma alleen online te volgen is.

Ben jij geboeid hoe je met nog meer intentie je werkbare leven en privéleven vanuit oprechte verbinding met jezelf en de ander kan vormgeven? Dan is dit de kans die je niet kan laten schieten. Er is maar plek voor 20 deelnemers, meld je snel aan want…vol is vol.

 

De workshop Holding Space

Soms bevind je je in het leven op een plek tussen wat was en wat gaat komen. In het Engels heet dit met een prachtige term: Liminal Place. Een plek van transitie, niet weten en wachten. Dit geeft soms een onprettig, unheimisch gevoel. Heather Plett heeft met haar filosofie van Holding Space een manier bedacht om deze plek te gaan verkennen. Om de stilstand te gebruiken om te komen tot de kern: oprechte verbinding, met onszelf en de ander, vanuit een Open Heart, Open Mind, Open Will. Versnellen door te vertragen ten top!

Met Holding Space geeft Heather een geheel andere betekenis aan hoe je optimaal in contact kan zijn met anderen, hoe dit werkt in teams, in 1 op 1 situaties, met groepen mensen, in jouw organisatie en natuurlijk hoe optimaal in contact te zijn met jezelf. Holding Space gaat niet over oplossingen aandragen, adviezen geven, resultaten beïnvloeden of onderwerpen vermijden. Holding Space gaat over onderzoek naar de Liminial Space, hoe je deze kan benutten. Over de kracht van oordeelloosheid bewaken, van eigen grenzen en die van anderen, ondersteunend en dienend zijn aan het groepsproces. Dit zorgt ervoor dat je optimaal in contact bent met jezelf, de ander, een team of trainingsgroep. Dit altijd vanuit oprechte verbinding, compassie en liefdevolle aandacht.

Hoe doe je dat? Kan je dat leren? En: hoe leer je je eigen Holding Space benutten: je eigen oordeelloze ruimte te behouden om dit ook met anderen te kunnen doen en toepassen? Daardoor draag je bij tot het proces van de ander en een groep. Het stimuleert de ontplooiing van de ander in het zoeken naar oplossingen en creëren van inzichten en bewustwording.

 

Wie is Heather Plett?

Heather is een internationale spreker, coach, facilitator en schrijfster die gespecialiseerd is in de kunst van Holding Space.

De deelnemers van het Holdings Space programma komen van over de hele wereld om de regels en zienswijze van het Holding Space principe te leren. Echt horen naar wat er gezegd wordt vanuit oordeelloosheid, compassie en aandacht voor de ander. Enkele teksten die zij heeft geschreven werden gepubliceerd in de Harvard Business Review en Grist magazine. Daarnaast heeft zij verschillende boeken geschreven. Ze woont met haar drie dochters in Canada in de hoofdstad Winnipeg van de provincie Manitoba.

 

Hoe ziet de workshop Holding Space eruit?

In deze workshop leer je alle principes van Holding Space, ervaar je en onderga je hoe Holding Space kan werken voor jou als persoon in relatie tot anderen. Een interactieve dag waar De zeven wetten van Holding Space en Liminal Space op inspirerende wijze aan bod komen.

 

Voor wie?

De workshop is uitermate geschikt voor HR- en P&O-adviseurs, managers, leidinggevenden, coaches en trainers en allen die deze methodiek kunnen omarmen.

Leuk artikel? Deel en volg ons op LinkedIn, Facebook

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404