Artikel

Organiseer eens een shiatsu sessie!

Organiseer eens een shiatsu sessie: Tijd nemen voor het  lichaam creëert betere (werk)prestaties

Als directeur van een organisatie of manager van een team wil je natuurlijk het beste uit je medewerkers halen en zorgen dat zij productief blijven presteren. Maar hoe doe je dat op een manier die zowel effectief als aantrekkelijk is voor je medewerkers? Wij hebben het antwoord: shiatsu!

Wij zien shiatsu steeds populairder worden bij zowel medewerkers als managers. Het is een effectieve manier om de algehele gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren en daardoor de (werk) prestaties te verbeteren. Of het nu gaat om het verminderen van ziekteverzuim of het verhogen van de productiviteit, shiatsu is een boeiende optie voor iedereen die een gezonde en gelukkige werkomgeving wil creëren. Maar wat is Shiatsu nu eigenlijk en wat kan het voor jou, jouw organisatie of team betekenen?

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een techniek die afkomstig is uit Japan en betekent letterlijk “vingerdruk”. Het richt zich op het stimuleren van de natuurlijke genezingskracht van het lichaam. Bij shiatsu wordt er manuele druk uitgeoefend op specifieke punten van het lichaam, waardoor blokkades en spanningen verminderen en iemand zich weer als herboren voelt.

Shiatsu heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een holistische therapie die niet alleen de fysieke gezondheid verbetert, maar ook mentale- en emotionele gezondheid. Het kan zorgen voor een vermindering van stress en angst, betere concentratie, een verhoogd gevoel van welzijn en meer energie.

Binnen Innervida is onze Officemanager Jacqueline ook gespecialiseerd in shiatsu stoelmassage. Jacqueline is ervan overtuigd dat deze vorm van massage van onschatbare waarde kan zijn binnen een organisatie of team. Veel mensen zijn zich niet bewust van de spanningen die zich in hun lichaam hebben opgebouwd, en shiatsu kan helpen om deze blokkades op te heffen. Door een shiatsu sessie te organiseren, kunnen werknemers leren om te ontspannen en zich bewust te worden van de spanningen in het lijf die zich heeft opgebouwd. Dit met als resultaat een verhoogde productiviteit en betere samenwerking binnen het team.

  • Verhoog en verbeter de productiviteit en prestaties van jouw team of organisatie.
  • Verbeter niet alleen de fysieke gezondheid van jouw medewerkers, maar ook hun mentale- en emotionele welzijn.
  • Investeer in het algehele welzijn van jouw team en verbeter zo de prestaties van het hele team.

Wat kan shiatsu betekenen binnen organisaties?

Shiatsu biedt tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn van werknemers. Daardoor kan het aanbieden van shiatsu sessies als organisatie een slimme investering zijn. De belangrijkste voordelen voor werknemers en organisaties zijn:

Vermindert stress en angst

Een van de belangrijkste uitkomsten van shiatsu is de vermindering van stress en angst. Door de drukpunten van het lichaam op te zoeken en aan te raken, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden spanningen in de spieren en weefsels verminderd. Dit kan op zijn beurt de productiviteit en concentratie van werknemers verbeteren, wat leidt tot betere werkprestaties.

Verbetert slaapkwaliteit

Een goede nachtrust is van vitaal belang voor een goede gezondheid en welzijn, vooral als het gaat om werkprestaties. Shiatsu verbetert de slaapkwaliteit door de geest te ontspannen en de spieren los te maken. Dit leidt tot een betere nachtrust en meer energie overdag, waardoor werknemers effectiever kunnen werken.

Verbetert de algehele gezondheid

Shiatsu verbetert de algehele gezondheid door het immuunsysteem te versterken en de bloedsomloop te verbeteren. Dit draagt bij aan een verminderde kans op ziekte en verzuim, waardoor het team en de organisatie beter kunnen functioneren.

Verhoogt de motivatie en betrokkenheid van werknemers

Wanneer werknemers zich gesteund voelen en merken dat hun werkgever om hun welzijn geeft, kunnen ze zich meer gemotiveerd en betrokken voelen bij hun werk. Het aanbieden van bijvoorbeeld een shiatsu stoelmassage als een bedrijfsvoorziening kan dus bijdragen aan een positieve werkcultuur en een hogere motivatie en betrokkenheid van werknemers.

Kortom, het aanbieden van een shiatsu sessie aan werknemers kan dus bijdragen aan een gezondere en meer productieve werkomgeving. Het helpt niet alleen werknemers om zich ontspannen en op hun gemak te voelen, maar draagt ook bij aan het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van het team en de organisatie.

Dus wanneer organiseer jij een shiatsu sessie binnen jouw team of organisatie? Wil je meer weten, onze shiatsu expert Jacqueline vertelt je graag meer!

Leuk artikel? Deel en volg ons op LinkedIn, Facebook

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404