El Doggo Oscar
Artikel

Hondsdol op het werk: de voordelen van een kantoorhond

Als je wel eens bij ons op kantoor bent geweest, heb je hem vast wel gezien; onze trouwe kantoorhond Oscar. Onze harige collega is niet alleen onweerstaanbaar schattig, maar ook een verrijking voor ons team en klanten.

Als manager of leidinggevende vraag je je misschien af of het hebben van een kantoorhond wel verstandig is. Nou, laat ons je vertellen dat het dat zeker is! Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van huisdieren op het werk kan leiden tot minder stressen een hogere productiviteit. En laten we eerlijk zijn, wie kan er nou chagrijnig blijven als je wordt begroet door een enthousiaste kwispelende hond?

 

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een kantoorhond?

Het hebben van een kantoorhond is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het brengt namelijk veel voordelen voor je medewerkers of collega’s en is een geweldige aanvulling voor het zijn van een menselijke organisatie! Het toestaan van huisdieren op het werk wordt namelijk gezien als een teken van een open en mensgerichte bedrijfscultuur. Maar daarnaast zijn er dus nog meer voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

Vermindering van stress en angst

Uit onderzoek blijkt dat interactie met een hond kan helpen om de bloeddruk en het stressniveau van mensen te verlagen. Tijdens het aaien van een hond maken we het hormoon oxytocine aan. Dit hormoon verlaagt niet alleen de bloeddruk en hartslag maar ook het stressniveau. Daarnaast geeft het een gevoel van verbondenheid. Het hebben van een kantoorhond kan daardoor bijdragen aan een ontspannen en stressvrije werkomgeving.

Hogere productiviteit en creativiteit

Een kantoorhond kan een bron van inspiratie zijn en helpen om nieuwe ideeën te genereren. Door simpelweg met de hond te spelen en even 5 minuten je gedachten rust te geven en te ontspannen, stimuleer je je creativiteit. Even een balletje gooien zorgt zo voor nieuwe inzichten en oplossingen voor de uitdagingen op het werk.

Verbetering van de teamdynamiek en werkomgeving

Het samen zorgen voor de hond creëert een gevoel van saamhorigheid en tijdens het gezamenlijk uitlaten en spelen met de bal tijdens de lunch ontstaan mooie momenten van teambonding. De aanwezigheid van een hond op kantoor zorgt daarnaast voor een gezellige en ontspannen sfeer, wat kan bijdragen aan een positieve werkomgeving voor medewerkers en klanten.

En natuurlijk is er ook nog een praktisch voordeel

Je hebt altijd een wandelmaatje tijdens de pauze!

 

Overtuigd en sta je inmiddels al met de riem in je hand om jouw viervoeter mee te namen naar kantoor? Stel wel eerst een paar regels op met je team of collega’s. Denk aan ruimtes waar je harige vriend wel en niet mag komen, bespreek de gedragsregels voor collega’s en verantwoordelijkheden van de eigenaar. Zorg ook voor een comfortabele plek voor je hond en respecteer collega’s die allergisch zijn of bang zijn voor honden.

En als je het nog steeds twijfelt, kom dan binnenkort bij ons langs voor een kop koffie en een kennismaking met onze harige collega Oscar. Gooi een balletje en ervaar zelf hoe het is met een hond op kantoor. Wie weet word je wel zo enthousiast dat je jouw hond niet meer thuis kunt laten!

Leuk artikel? Deel en volg ons op LinkedIn, Facebook

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404