Artikel

De liefde van mijn leven

Tatiana van Rijswijk 13 oktober 2021

Chagrijnig herfstweer, maar er is een mooi weekend voorspeld. Precies als dertig jaar geleden. Twee dagen voor mijn trouwdag viel het nog met bakken uit de hemel maar op de dag suprême scheen de zon en droeg mijn toekomstige man mij letterlijk naar het altaar!

Ik was 22 jaar, woonde al drie jaar samen met de liefde van mijn leven, die ik op mijn 15de leerde kennen.

Natuurlijk had ik destijds niet het idee dat dit de liefde van mijn leven was. Het was een leuke gast, we deden leuke dingen, iedereen had een relatie en dus ik ook. Ik was verliefd maar ook ambitieus en had allerlei plannen. Over een toekomst samen dacht ik niet zo na.  Het gebeurde zoals wel meer dingen gebeuren in mijn leven. En zo woonden wij na een grondige verbouwing samen in een flatje (nu heet dit een appartement) en kochten we een premie A woning in Nootdorp. Tja de jonge huizenkoop generatie van nu leest dit waarschijnlijk met kromme tenen maar in die tijd zorgde de overheid in mijn optiek overigens iets beter voor haar naar huizen zoekende burgers. Huis gekocht, datum geprikt en we trouwden. Want, zoals we allebei zeiden: ‘we hebben wel zin in een feestje’. Het feest met 120 gasten in mijn sneeuwwitte bruidsjurk was een feit. En het was goed.

Maar je hoort het al…er was een maar. Was dit nu de droomdag in mijn leven? Was dit de magische dag waarover iedereen sprak? Nee, achteraf zijn er nog veel meer en mooiere momenten geweest. Van de geboorte van onze kinderen, de betonparty van ons droomhuis tot aan het lopen van vier camino’s in Spanje. En natuurlijk het oprichten van mijn bedrijf. Meerdere magische droommomenten, waar ik meer in het hier en nu was dan dertig jaar geleden. Heb ik spijt? Nee, het was nu eenmaal zo. Heb ik veel geleerd? Ja, heel veel en vooral in het hier en nu zijn. Genieten van wat er nu te beleven is. Doe ik dit nog met dezelfde man? Jazeker! Samen met de liefde van mijn leven vier ik komende dagen mijn dertigjarige huwelijksjubileum. In het hier en nu met een klein intiem gezelschap, zodat ik optimaal kan genieten van al het moois.

 

Column Hart van Lansingerland 12 oktober 2021

 

 

Leuk artikel? Deel en volg ons op LinkedIn, Facebook

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404