Artikel

De laatste keer

Voor de laatste keer je kind naar school brengen, voor de laatste keer een nieuwe auto kopen, voor de laatste keer een nieuw huis kopen, voor de laatste keer je kind verhuizen en voor de laatste keer een column schrijven. Alle laatste keren hebben ook altijd een nieuw begin. En dat begint altijd met het nemen van een besluit. Wikken, wegen en overdenken. Ik heb een besluit genomen. Ik stop niet alleen met columns schrijven, ik stop ook met verschillende bestuursfuncties en met mijn ‘babsenwerk’. Ik ben namelijk ook al 5 jaar Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Lansingerland 5 jaar heb ik met veel passie liefdevolle stellen in de echt verbonden. Afgelopen donderdag voltrok ik mijn laatste huwelijk. Wat een mooi en dankbaar werk is dit toch. Met een traan en een lach reed ik naar huis. Je hebt een goed besluit genomen, zei ik tegen mezelf. En dat is het ook. Een goed besluit om te stoppen met Babsen werk, verschillende bestuursfuncties, verenigingen en mijn columwerk voor Hart van Lansingerland

Door dit besluit is er weer ruimte in mijn hoofd en hart voor een nieuw begin. Met passie schreef ik in mijn columns in alle eerlijkheid wat ik meemaakte en altijd vanuit mijzelf. Vaak filosofisch, niet verwijtend en soms wat scherp. Ik wilde jou als lezer inspireren. Ik hoop oprecht dat je een aantal van dit momenten hebt gehad als je in de afgelopen jaren mijn columns las.

Een einde van een tijdperk en nieuw begin voor mij om meer ruimte te creëren in mijn leven. Meer ruimte voor El Doggo Oscar, meer ruimte voor manlief en mijzelf en vooral meer ruimte in mijn hoofd. Want of dat het nu column schrijven is, naar ondernemersverenigingen gaan of mijn zo geliefde babsenwerk, het neemt allemaal ruimte in mijn hoofd in. En die ruimte ga ik vanaf nu op een andere manier invullen. En dat voelt goed.

Ik wens jou veel mooie momenten van reflectie toe en vooral veel laatste keren, want je weet: elke laatste keer kan niet zonder een nieuw begin.

Tot ziens in Lansingerland!

Hart van Lansingerland 31 mei 2022

Leuk artikel? Deel en volg ons op LinkedIn, Facebook

Laten we samen iets moois
beginnen!

Heb je een vraag of wil je gewoon even sparren?
Mail naar sparren@innervida.nl
of bel ons op 010-8466404