Talentkapitaal in organisaties!

Talentkapitaal in organisaties!

Weet je welke drijfveren en talenten je al hebt ontwikkeld? Denkt je hier wel eens over na?
Talentkapitaal is feitelijk het benutten van alle talenten die in de mens aanwezig zijn. Oftewel Talentkapitaal is het benutten van al het talent dat in een organisatie aanwezig is.

“We zouden onszelf en de wereld verbazen als we alles deden waartoe we in staat zijn.”
T. Edison
Dat zou toch geweldig zijn? Dan zouden we al onze talenten benutten, onze drijfveren kennen en onze competenties inzetten… In ons dagelijks werk worden wij telkens weer bevestigd dat de hardwerkende mens zijn talent niet benut. Dat organisaties niet de talenten benutten van de medewerkers. Oftewel dat men  talentmanagement niet op de agenda heeft staan. En wat gebeurt er dan?….Talentkapitaal verlies….

Met mijn team ben ik hiermee aan de slag gegaan. Al jaren nemen wij assessments af. Dit doen we bij veel verschillende soorten bedrijven en organisaties en in diverse kaders. Denk aan loopbaan en carrière vraagstukken, mobiliteitstrajecten en verandertrajecten. Nu hoef ik je niet te vertellen dat werkend Nederland al wat jaren in beweging is…

We zetten een assessment, een Talenten Motivatie Analyse in om te onderzoeken waar iemands talenten liggen, wat iemand drijft en wat de competenties zijn die daaraan gerelateerd zijn. Kortom doet iemand datgene wat hij/zij heeft kunnen ontwikkelen in zijn/haar leven, in de context waarin hij of zij werkt? Talenten zijn namelijk te ontwikkelen afhankelijk van de context waarin we werken, wonen en leven. Dat betekent dat wanneer we aan Talentkapitaal benutting willen doen, we de talenten van medewerker(s) in kaart brengen en de medewerker(s) in een functie zetten die aansluit op deze talenten. Dan vloeit het, dan past het als een warme winterjas en voelt werken als een hobby en niet meer als werk.

Samen met de VU Amsterdam starten wij dan ook een onderzoek in het kader van Talentkapitaal en het benutten van dit kapitaal door de zorgproffessional. Meer hierover verder in deze nieuwsbrief. Conclusie is dat wanneer we doen waar we goed in zijn… we onszelf en de wereld gaan verbazen!

Graag ontmoet ik u en uw talenten.

Tatiana van Rijswijk-Koot
Founding Mother
InnerVida OntplooiingsArchitecten


Het ZelfontplooiingslaB

Wees welkom in InnerVida’s gloednieuwe opleidingsconcept: Het ZelfontplooiingslaB. Uitermate geschikt voor de zelflerende mens en zelflerende organisatie. Uniek aan dit nieuwe concept is dat uw persoonlijke ontwikkelingsvraag er de basis voor vormt. InnerVida gaat hierdoor een stap verder:
in ons lab kunnen we u individueel maatwerk, in een gezamenlijke training bieden.

Uniek in Nederland!

Wilt u meer weten over deze opleiding? Lees verder op onze website en in onze brochure.

 

 


Het Ontplooiingsspel. 
Het is bijna zover…nog even geduld…

Het Ontplooiingsspel dat door InnerVida OntplooiingsArchitecten dit najaar wordt uitgegeven. Een uniek spel dat we op een eigentijdse en unieke manier door middel van Crowdfunding in de markt gaan zetten.

Een tipje van de sluier….
Het Ontplooiingsspel is ontwikkeld door Tatiana van Rijswijk-Koot en Trudy Compagne, beiden Internationaal Gecertificeerd Trainer, Coach en gefascineerd door waarom iemand doet wat hij/zij doet en niet doet wat hij/zij graag zou willen doen. Beiden een passie voor de mens en zijn/haar talenten. Het Ontplooiingsspel is geschikt voor trainers, coaches, loopbaanadviseurs, organisatieadviseurs, leidinggevenden en managers die zich bezighouden met de ontplooiing van mens en organisatie. Het bewust worden en inzichtelijk maken van het ontplooiingspotentieel, dat aanwezig is in ieder mens en in iedere organisatie, is de basis van het spel en de passie van Tatiana en Trudy.
Nieuwsgierig geworden?….klik hier voor meer informatie.


MEDexperience 2015

“Het was echt heel lang geleden dat ik tijdens een congres naar tien verhalen achter elkaar heb geluisterd, zonder in te dutten of af te dwalen. 
Wat jullie wilde laten ervaren is bij mij zeker gelukt.”

“Bedankt voor het inspirerende congres. Ik heb genoten van de inhoud en de sfeer.”


“De cirkel is rond vanuit mijn functie als manager met de afsluiting over collectieve bevlogenheid. Voor mij de uitdaging dat vorm te geven.”

MEDexperience 2015 was een inspirerend succes! Was u er niet bij en wilt u ook meegenieten? Kijkt u dan op onze site of voor alle MEDtalks op ons YouTube kanaal klik hier

Save the date: 14 april 2016, 2e MEDexperience!

 

 

 

 

 

 

Scroll to top