Talentkapitaal in organisaties!

Talentkapitaal in organisaties!

Weet je welke drijfveren en talenten je al hebt ontwikkeld? Denkt je hier wel eens over na?
Talentkapitaal is feitelijk het benutten van alle talenten die in de mens aanwezig zijn. Oftewel Talentkapitaal is het benutten van al het talent dat in een organisatie aanwezig is.

“We zouden onszelf en de wereld verbazen als we alles deden waartoe we in staat zijn.”
T. Edison

 

Dat zou toch geweldig zijn? Dan zouden we al onze talenten benutten, onze drijfveren kennen en onze competenties inzetten… In ons dagelijks werk worden wij telkens weer bevestigd dat de hardwerkende mens zijn talent niet benut. Dat organisaties niet de talenten benutten van de medewerkers. Oftewel dat men  talentmanagement niet op de agenda heeft staan. En wat gebeurt er dan …Talentkapitaal verlies…

Met mijn team ben ik hiermee aan de slag gegaan. Al jaren nemen wij assessments af. Dit doen we bij veel verschillende soorten bedrijven en organisaties en in diverse kaders. Denk aan loopbaan en carrière vraagstukken, mobiliteitstrajecten en verandertrajecten. Nu hoef ik je niet te vertellen dat werkend Nederland al wat jaren in beweging is…

We zetten een assessment, een Talenten Motivatie Analyse in om te onderzoeken waar iemands talenten liggen, wat iemand drijft en wat de competenties zijn die daaraan gerelateerd zijn. Kortom doet iemand datgene wat hij/zij heeft kunnen ontwikkelen in zijn/haar leven, in de context waarin hij of zij werkt? Talenten zijn namelijk te ontwikkelen afhankelijk van de context waarin we werken, wonen en leven. Dat betekent dat wanneer we aan Talentkapitaal benutting willen doen, we de talenten van medewerker(s) in kaart brengen en de medewerker(s) in een functie zetten die aansluit op deze talenten. Dan vloeit het, dan past het als een warme winterjas en voelt werken als een hobby en niet meer als werk.

Samen met de VU Amsterdam starten wij dan ook een onderzoek in het kader van Talentkapitaal en het benutten van dit kapitaal door de zorgproffessional. Meer hierover verder in deze nieuwsbrief. Conclusie is dat wanneer we doen waar we goed in zijn… we onszelf en de wereld gaan verbazen!

Graag ontmoet ik u en uw talenten.

Tatiana van Rijswijk-Koot
Founding Mother
InnerVida OntplooiingsArchitecten


Het Ontplooiingsspel
Eerste editie Ontplooiingsspel bijna gereed!

Het is bijna zover…Meer dan een jaar lang hebben we gewerkt aan het Ontplooiingsspel. Het begon met een idee in ons hoofd, een goed gesprek en een gezamenlijke visie dat er een spel moest komen dat een gedegen ondersteuning kon bieden in ons werk als trainer, coach, adviseur en consultant.
Na veel werk, energie, uren doorhalen en menige discussie is het spel er bijna…

Met veel trots presenteren wij op woensdag 2 december a.s. om 16.30 uur de eerste editie van het Ontplooiingsspel. Albert Abee, wethouder bij de gemeente Lansingerland zal het eerste spel in ontvangst nemen.
Graag nodigen wij je uit om bij deze unieke presentatie aanwezig te zijn!
Inloop is vanaf 16.30 uur, feestelijke presentatie om 16.45 uur.
Locatie: Restaurant Wijnbar FERRO, Herenstraat 40 te Berkel en Rodenrijs.
Meld je aan via info@innervida.nl

Maar het is nog niet zover…het spel moet er nog gaan komen…daarom dachten we mee te gaan met de tijd en een crowdfunding campagne op te zetten. Op Kickstarter zijn alle ins en outs te vinden over de mogelijkheden en het gebruik van het spel. Steun jij ook onze campagne en start je met ontplooien? Dankjewel alvast!

Bezoek onze Kickstarter campagne!

 


Onderzoek InnerVida & de VU.
Wat drijft de dokter?

InnerVida en de VU gaan onderzoek doen naar wat de zorgprofessional drijft. Waarom doet de dokter wat ie doet en niet wat hij graag wil doen….? De dokter is steeds vaker opgebrand en lijkt de drive en passie voor zijn vak door alle externe prikkels en druk te zijn kwijtgeraakt. Overcompensatie is aan de orde van de dag, wat resulteert in een minder gelukkige dokter.

Het doel van ons onderzoek is, de ontwikkeling van de talenten en competenties van de dokter inzichtelijk te maken, te bezien op welke wijze deze in de huidige situatie het best tot zijn recht komen en het weer terugbrengen van het werkgeluk van de dokter.
Een tweede stap is het talentkapitaal van de dokter in het personeelsbeleid van de zorgorganisatie te integreren. Hierdoor kunnen deze talenten binnen de huidige (of nieuwe) organisatie tot zijn recht komen en doet de dokter weer waarvoor hij of zij op aarde is…… mensen beter maken!

We maken in het onderzoek gebruik van een assessment, het meetinstrument de TMA® analyse. De analyse geeft een beeld van de drijfveren, talenten en competenties van de dokter in een specifieke context van zijn of haar werk. Benieuwd naar wat de dokter drijft? volg ons op Facebook of Twitter.

 

 


MEDexperience 2015

“Het was echt heel lang geleden dat ik tijdens een congres naar tien verhalen achter elkaar heb geluisterd, zonder in te dutten of af te dwalen. Wat jullie wilde laten ervaren is bij mij zeker gelukt.”

“Bedankt voor het inspirerende congres. Ik heb genoten van de inhoud en de sfeer.”

“De cirkel is rond vanuit mijn functie als manager met de afsluiting over collectieve bevlogenheid. Voor mij de uitdaging dat vorm te geven.”

MEDexperience 2015 was een inspirerend succes! Was u er niet bij en wilt u ook meegenieten? Kijkt u dan op onze site of voor alle MEDtalks op ons YouTube kanaal klik hier.

Save the date: 14 april 2016, 2e MEDexperience!

 

 

 

 

 


InnerVida nieuwe OntplooiingsArchitecten…

Nieuwe OntplooiingsArchitecten

Wij zijn blij om drie nieuwe teamleden aan u te kunnen voorstellen

Monique Rehorst

OntplooiingsAssistent, spin in het web van alle Ontplooiingsdeskundigen… en uw steun bij complexe vragen.

Lizzy Lansbergen

ProjectArchitect voor ons unieke MEDexperience congres.

Fay de Grefte

CommunicatieArchitect en niet voor een probleem te vatten als het om woorden gaat.

 

Scroll to top