Talenten ontplooien? Focus op sterke punten.

De titel klinkt logisch; als je je wilt ontplooien, focus je je natuurlijk op je sterke punten. Maar in de praktijk werkt dat toch anders.

Laten we beginnen bij het begin… Wat is een talent eigenlijk? Iets waar je goed in bent? Of iets wat je graag doet? Het antwoord: allebei. Want als je doet waar je echt goed in bent, doe je het graag. Je krijgt er energie van, ook als het even tegenzit… Daarnaast verhoogt het de productiviteit binnen een team of organisatie.

Als manager/leidinggevende is het dus van belang dat je niet alleen je eigen talenten maar ook die van je medewerkers volledig ontplooit. Maar hoe pak je dat aan? Kijk je samen naar de minder goede kanten; de kanten die nog niet (volledig) ontwikkeld zijn? Of kijk je naar de sterke kanten; hetgeen waar iemand al goed in is, en waar iemand nog beter in zou kunnen worden?

Uit onderzoek blijkt dat het focussen op de sterke punten in veel gevallen beter uitpakt. Mensen voelen zich gehoord, en vooral gezien. Het zorgt voor (nieuwe) energie binnen een organisatie. Erkenning en bewustwording van eigen krachten zorgt ook voor (on)bewuste verdere ontwikkeling en inzet van deze talenten.

Daarnaast is het van belang dat deze sterke punten van alle medewerkers binnen een team of organisatie algemeen bekend en erkend worden. Want het is mooi te weten waar je eigen talenten liggen, maar het is ook goed om te zien waar de krachten van je collega’s binnen je team of organisatie liggen. Zo kun je gebruik maken van elkaars sterke kanten, vul je elkaar aan. Kortom, het talentkapitaal komt zo optimaal tot zijn recht!

Uit ervaring weten we dat managers/leidinggevenden niet allemaal het “talent” bezitten om de talenten van hun medewerkers in kaart te brengen. Daarom gaan functioneringsgesprekken of persoonlijke ontwikkelingsgesprekken vaak over wat er niet goed gaat in plaats van wat er wel goed gaat. En dat is toch zonde…

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gelukkige mensen in gezonde organisaties bereik je met de filosofie van Human Being Management!

 

Scroll to top