Medexperience 2017

MEDexperience 2017: Een bijzonder zorgcongres vol geluk en inspiratie

6 april 2017, de derde editie van MEDexperience is een feit! Wat begon als een grijze en koude dag, eindigde in een zonnige avond vol gelukkige en geïnspireerde mensen.

 

Artsen, zorgmanagers, verpleegkundigen en studenten… bekende gezichten, maar ook nieuwe. Deelnemers uit het hele land kwamen naar Rotterdam om het enige echte belevingscongres door en voor de zorgprofessional mee te maken. Om geïnspireerd te raken, gemotiveerd te worden en even stil te staan bij waarom je doet wat je doet.

‘’Inspirerende dag, ik ben zeer onder de indruk van de organisatie ervan.’’

 

Het thema was ‘Geluk in de zorg’. Door het veranderende zorglandschap staan de zorgprofessionals van vandaag onder enorme druk. Hoe ervaren zij dan nog steeds geluk en tevredenheid in hun werk? Op deze en andere vragen gaven 11 ervaringsdeskundigen antwoord tijdens de MEDtalks. Zij namen ons mee in hun persoonlijke en authentieke verhalen vol unieke belevenissen, opgedane kennis en ervaring. Het zorgde voor de nodige kruisbestuiving tussen zorgprofessionals – diagonaal door de zorg.

 

‘’Ik heb nog veel verhalen in mijn hoofd en dat is toch anders dan na andere congressen. Het heeft me gewoon geraakt.’’

 

Bijzondere sprekers en een bijzonder goed doel. Dit jaar doneren wij de opbrengst van MEDexperience aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Diana Monissen, bestuursvoorzitter opende als eerste inspirator het congres, met een prachtig aangrijpend, kwetsbaar en persoonlijk verhaal.

 

‘’Ook als er veel ellende is, is er ruimte voor geluk bij patiënten en personeel.’’

 

Geluk is pas geluk als je het kan delen. Daarom zijn ook dit jaar de MEDmovie en alle MEDtalks op onze website te vinden.

 

MEDexperience was ook dit jaar weer een enorm succes. Dit is dan ook te danken aan alle inspirators, onze vrijwilligers, onze ambassadeurs, het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, ZonMw, CityKids en natuurlijk onze partners, waaronder de Hogeschool Rotterdam en met name Karin Buijs en Afke van Veen. Allen hebben kosten nog moeite gespaard om ook dit jaar van MEDexperience weer een succes te maken.

 

Ben jij ook zorgprofessional en toe aan een bijzondere dag vol inspiratie? Volgend jaar, op 19 april 2018, vind alweer de 4e editie van MEDexperience plaats. Dus zet het in je agenda en hopelijk tot volgend jaar!

Scroll to top