Geloof, Hoop en Liefde

Een mooie groene omgeving ergens in Lansingerland. Een zacht briesje, blauwe strakke lucht, zo’n 50 genodigden, een ambtenaar van de burgerlijke stand en… een stralend bruidspaar.

BABS; Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Een lang vervlogen wens gaat in vervulling. Een nieuwe carrière? Nee, gewoon het benutten van kennis, kunde, ervaring en talenten. En het geloof dat, toen ik 21 was en zelf trouwde, ik dit vak van BABS ooit zou gaan uitoefenen.

Geloof in jezelf en het optimaal benutten van je talenten en alles wat je leert in je leven, maakte dat ik op het juiste moment, de juiste persoon tegenkwam die mij attendeerde op de vacature van BABS bij de gemeente Lansingerland. Marianne, dankjewel!

Herken je dat? Dat je een wens hebt, een organisatiedoelstelling of wellicht een diep verlangen iets te bereiken? Iets dat op je wishlist of wellicht op je bucketlist staat? Is het dan toeval en overkomt het je, of zie je gewoon de kansen en mogelijkheden die voor het oprapen liggen? Je hoeft ze alleen maar te zien en te pakken…

 

‘’Die Van Rijswijk praat makkelijk’’, zou je denken. Maar hier gaat Hoop toch echt een rol spelen. Zonder hoop geen kansen en mogelijkheden. Net als de Syrische vluchteling die ik hielp om aan een baan te komen. Als hij geen geloof had in zichzelf, geen geloof had in waar zijn kracht en talent ligt, als hij geen hoop had in de twee jaar die hij erover deed om een woning en werk te krijgen in de gemeente Lansingerland, dan had deze man niet de kansen en mogelijkheden gezien die voor het oprapen lagen…!
De film ‘’Down to Earth’’ laat dat heel mooi zien. Ben je er nog niet naar toe geweest? Het is een echte aanrader! De film volgt de wereldreis (5 jaar) van bedrijfseconoom Rolf Winters (52), zijn echtgenote en kunstenares ­Renata Heinen (49) en hun drie jonge kinderen. Op zoek naar ‘meer’ lieten zij jaren geleden hun luxeleven achter voor een spirituele zoektocht langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen. Ze verzorgden zelf regie, ­camera, scenario, productie en distributie; geld voor marketing of reclame was er niet. Kortom: een passieproject. Een project met het geloof dat het lukt, de hoop dat ze de stammen tegen zouden komen die hen de weg zouden wijzen en… de Liefde voor de mens en haar verhalen.

Liefde… niet alleen voor die nieuwe grote opdracht, die klant, dat nieuwe project maar ook voor de degene waarmee je werkt, je collega’s, je medebestuursleden. En liefde voor de wereld waarin we leven. Liefde voor die toevallige passant of het voelen van de Liefde tussen twee mensen die in de echt worden verbonden.

Geloof in jezelf, Hoop dat je kansen en mogelijkheden gaat zien en toon Liefde voor de wereld waarin we een tijdje mogen rondwandelen met onze kennis, kunde en talenten.

Kortom… het unieke recept voor optimale Zelfontplooiing.
Tatiana van Rijswijk
Founding mother InnerVida OntplooiingsArchitecten

Scroll to top